Dokter Elektro Oudenaarde

Wij voeren ook herstellingen uit tot bij jou thuis in Oudenaarde.

Wanneer je je huishoudtoestel wil laten herstellen, kan je kiezen tussen twee manieren. Ofwel komen wij bij jou thuis of op kantoor in Oudenaarde en herstellen we het toestel ter plaatse. U kan ook zelf met het toestel langskomen in ons atelier in Gent.

Wij beschikken over een team van goed opgeleide en ervaren techniekers. Je kan rekenen op korte responstijden en minimale verplaatsingskosten om tot bij jou in Oudenaarde te komen herstellen.

Bij Dokter Elektro herstellen we zo goed als alle huishoudtoestellen zoals wasmachines, droogkasten, vaatwasmachines, koelkasten, diepvriezers, kookplaten, dampkappen en ovens van de meest courante merken zoals AEG, Miele, Bauknecht, Kuppersbusch, Electrolux, Zanussi enz. Bovendien zijn we een erkend servicestation voor diverse elektrofabrikanten en -invoerders.

Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende problemen met huishoudtoestellen en tips hoe u zelf snel even uw toestel kan nakijken. Misschien is het een klein probleem dat u zelf kan verhelpen. Lukt het niet, contacteer ons voor een afspraak bij jou in Oudenaarde.

Bel ons: 0477 633 799 of maak hier een afspraak voor een interventie in Oudenaarde

 

Herstelling huishoudtoestellen: eerste hulp bij technische problemen.

Is uw toestel defect of doet hij het niet meer? Lees hieronder de mogelijke  oorzaak en hoe je deze mogelijks zelf kan verhelpen;

Reparatie – herstellen wasmachines

Is uw wasmachine plotseling defect of reageert uw wasmachine helemaal niet meer?  Ook voor een   reparatie kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan herstellen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op het nummer 0477/633 799 . Wij herstellen alle toestellen.

De wasmachine zwiert niet goed of zwiert helemaal niet.

Controleer best eens onderstaande punten:

 • Is het lang geleden dat u de filter gereinigd heeft ? Best is dit toch nog eens na te zien.
 • Controleer of er een onbalans in het wasgoed zit door slechte verdeling van het wasgoed. De wasmachine probeert dan de was opnieuw te verdelen. Lukt dit niet, dan wordt het centrifugeren overgeslagen. Zorg er voor dat u grote en kleine kledingstukken samen wast om onbalans te voorkomen.
 • Gebruik niet teveel wasmiddel. Een teveel aan schuimvorming kan er voor zorgen dat bepaalde sensoren in de wasmachine ontregeld geraken! Hierdoor kan het zijn dat de wasmachine weigert om te zwieren of niet op volle snelheid.

Er komt een vreemde lucht uit mijn wasmachine

 • Controleer of er schimmel in de manchet zit. Dit kan gebeuren als u regelmatig met lage temperaturen wast of het korte programma gebruikt. Wasmiddel- en vuilresten worden dan niet goed weggespoeld. U kunt dit verhelpen door een heet wasprogramma te draaien met een wasmachinereiniger. Om dit probleem in de toekomst te voorkomen adviseren wij u regelmatig het 90 graden programma te gebruiken.
 • Controleer of de wasmiddellade schoon is. Reinig regelmatig de zeepbak. Deze kunt u uit de wasmachine halen en reinigen met heet water. Laat na het wassen de deur en de wasmiddellade openstaan, zodat er een ventilatie mogelijk is in de wasmachine en er geen schimmels ontstaan.
Lees meer

Herstelling keukenapparaten

Moderne keukens worden vandaag kant en klaar geleverd en geplaatst, inclusief keukenapparaten. En net bij de keukenapparaten wringt het schoentje wanneer er eentje defect raakt. Vaak laat de keukenbouwer het dan afweten op het vlak van de herstelling van uw   toestel.

Daarom kan u mij contacteren voor alle herstellingen van huishoudtoestellen van het merk . Bovendien kan U uw defecte keukenapparaten laten vervangen door ons indien herstelling van het huidige apparaat onverantwoord blijkt te zijn door te hoge kosten.

Lees meer

Herstelling stoomovens

Is uw oven defect ? Voor de herstelling van uw toestel kan u een beroep op ons doen. Er zijn enkele veel voorkomende storingen welke wij snel bij u thuis en eenvoudig kunnen herstellen.

Wij hebben ook ervaring in het herstellen van toestellen, zowel klassieke ovens, lagedruk ovens en hogedruk stoomovens. De meest voorkomende problemen zijn defecte thermostaat, geen stoom, deur piept, geen stoom meer,…

Lees meer

Herstellen microgolfoven en combi-ovens

Is uw microgolfoven of combi-oven defect of reageert de microgolfoven helemaal niet meer? Voor de herstelling van uw   toestel kan u een beroep op ons doen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op het nummer 0477/633 799 . Wij herstellen alle toestellen.

Hieronder vindt u enkele vaak voorkomende problemen. Meestal zijn deze bij een microgolfoven niet zelf te verhelpen omdat vaak specifieke onderdelen moeten vervangen worden.

 •  De microgolfoven warmt niet meer: meestal is de magnetron zelf defect. Deze zal moeten vervangen worden.
 •  De microgolfoven of combi-oven maakt lawaai: dit kan diverse oorzaken hebben maar is meestal te wijten aan een slecht functionerende magnetron.
 •  Het draaiplateau draait niet meer: de motor of het mechanisme van het draaiplateau is defect. In de meeste gevallen moet de motor worden vervangen.

Wij herstellen zowel vrijstaande als inbouw microgolfovens en combi-ovens.

Lees meer

Herstelling droogkast en warmtepomp droogkast

Is uw droogkast defect of reageert uw   droogkast helemaal niet meer? Voor de herstelling van   toestel kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken droogkasten.

 • Reinig na iedere droogcyclus de pluizenfilter.
 • Bij droogkasten met condensdroger controleer regelmatig de condensor. Bij deze condensdroogkasten is het ook raadzaam na iedere droogbeurt de wateropvangbak uit te gieten.
 • Zorg ervoor dat uw droogkast steeds in een goed geventileerde ruimte staat.
 • Gebruik liefst geen wasverzachterdoekjes in de droogkast. Deze kunnen de vochtsensor beïnvloeden waardoor de droogkast niet goed droogt.

Heeft u een warmtepomp droogkast?

 • Let er op dat de filters regelmatig gereinigd worden. Dit is bij een warmtepomp droogkast van essentieel belang voor een goede werking.
 • Een warmptepomp droogkast werkt pas optimaal wanneer deze in een ruimte staat van minstens 18°C. Staat dit type droogkast in een te koude garage, dan zal het toestel veel minder rendement halen.
Lees meer

Herstelling diepvriezer

Is uw diepvries defect? Koelt uw diepvries helemaal niet meer? Voor de herstelling van uw   toestel kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken diepvriezers.

 •  Heeft U een combinatiemodel koelkast/diepvriezer zorg er dan steeds voor dat deze in een kamer staat waar kamertemperatuur steeds boven 12° C is. Is dit niet zo, dan kan het gebeuren dat uw vriesvak niet meer vriest.
 •  Indien uw diepvriezer in alarm gaat controleert u best of de deur nog perfect sluit. Of heeft u pas uw diepvries gevuld?
 •  Bij het bijvullen van verse voeding gebruikt u best de “super”-knop.
 •  Laat warm eten steeds afkoelen voordat u dit in de diepvriezer doet.
 •  Heb je een “No-Frost” model, waarbij je toch ijsvorming vaststeld, of de temperatuur is te warm ? De oorzaak hiervan kan zijn dat de deur per ongeluk op een kiertje was blijven staan zodat er warme vochtige lucht is binnengekomen in het apparaat. Het is dan nodig om de diepvriezer eens goed te ontdooien. Opgelet : ook inwendig ontdooien van het koelelement is nodig en dit kan enkele dagen duren !

Enkele veelvoorkomende problemen bij diepvriezers : (hiervoor neemt u best contact met ons op)

 •  Slecht afsluiten van de deur, of piepen en kraken van de deur
 •  Brommend of zoemend lawaai
 •  Geen gelijkmatige koeling in de diepvriezer
 •  Lekken of condensvorming
 •  Lawaaierige of defecte compressor
 •  Overmatig veel ijsvorming.
 •  ….
Lees meer

Herstellen koelkast – Reparatie frigo

Is uw droogkast defect of reageert w droogkast helemaal niet meer? Voor de herstelling van uw   toestel kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken koelkasten.

Er zitten waterdruppels op de achterwand aan de binnenzijde van de koelkast

Dit is normaal als uw apparaat is voorzien van een automatische ontdooifunctie. Het vocht slaat neer op de achterwand van het koelgedeelte en bevriest. Vervolgens wordt het weer ontdooid tijdens het ontdooiproces. Het ijs smelt en verdwijnt via de afvoeropening in de achterwand van het apparaat.

Let op dat de afvoeropening niet geblokkeerd of verstopt is. De opening kunt u reinigen met een wattenstaafje.

Er lekt water onderaan de groentenbak

Indien er water lekt onderaan de groentenbakken, kan het zijn dat de afvoeropening verstopt is.

Groenten en voedsel bevriezen in mijn koelkast

Indien er voedsel of groenten in uw koelkast bevriezen, stel uw thermostaat dan lager in en wacht minimaal 12 uur. Controleer of er  geen voedingswaar of producten de achterwand in uw frigo raken. Indien het probleem blijft neemt U best contact op met ons.

Enkele veelvoorkomende problemen bij koelkasten waarvoor u ons best inschakelt:

 •  Lekken
 •  Slecht afsluiten van de deur
 •  Piepen of kraken bij openen/sluiten van de deur
 •  Brommend of zoemend geluid
 •  niet of slecht koelen, geen gelijkmatige koeling
 •  problemen met ontvriezen
 •  overmatig veel ijsopbouw
 •  ….
Lees meer

Herstellen wijnkoelers en wijnkasten

Is uw wijnkoeler of wijnkast defect? Voor het herstellen kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op het nummer 0477/633.799. Wij herstellen alle gangbare merken wijnkoelers en wijnkasten.

Is uw wijnkoeler of wijnkast defect? Voor het herstellen kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken wijnkoelers en wijnkasten.

Er zitten waterdruppels op de achterwand aan de binnenzijde van de wijnkast

Dit is normaal als uw apparaat is voorzien van een automatische ontdooifunctie. Het vocht slaat neer op de achterwand van het koelgedeelte en bevriest. Vervolgens wordt het weer ontdooid tijdens het ontdooiproces. Het ijs smelt en verdwijnt via de afvoeropening in de achterwand van het apparaat.

Let op dat de afvoeropening niet geblokkeerd of verstopt is. De opening kunt u reinigen met een wattenstaafje.

Er lekt water onderaan de wijnkast

Indien er water lekt onderaan de wijnkast, kan het zijn dat de afvoeropening verstopt is.

De temperatuur in mijn wijnkast of wijnkoeler is niet correct

Indien de temperatuur in één of meerdere compartimenten in uw wijnkoeler of wijnkast naar uw gevoel niet correct is, stel dan uw thermostaat bij. Het is belangrijk om minstens 12 uur te wachten om de temperatuur opnieuw te evalueren. Indien het probleem blijft neemt u best contact op met ons. Het is immers mogelijk dat uw thermostaat niet meer of niet correct werkt, of dat het koelelement van uw wijnkast defect is.

Lees meer

Herstellen vaatwasser

Is uw vaatwasser plotseling defect of reageert uw vaatwasser helemaal niet meer? Voor het herstellen kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken vaatwassers.

 • Regelmatig de filter reinigen lost vele problemen op, zoals slecht was- en droogresultaat van de vaatwasmachine, lekken van het toestel, foutmeldingen, ongewoon lawaai tijdens het programma…..
 • Soms kan het nuttig zijn uw vaatwasmachine te ‘resetten’. Kijk hiervoor eens de gebruiksaanwijzing. Dit kan verschillend zijn voor ieder merk.
 • Gebruik regelmatig het programma met de hoogste temperatuur om bacterievorming te voorkomen.
 • Indien er een foutcode verschijnt op de display, raadpleeg eveneens de gebruiksaanwijzing. Als deze foutcode niet vermeld staat in deze handleiding neemt u best contact met ons op.
Lees meer

Herstelling kookplaten – Inductiekookplaten – Vitrokeramische kookplaten

Is uw kookplaat defect? Voor de herstelling van uw toestel kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken kookplaten.

De huidige moderne kookplaten zijn bijna allen vitrokeramisch, al dan niet met inductie. Veelal ook niet meer met knoppenbediening, maar met tiptoetsbediening of touch-control. Hierbij kan het gebeuren dat deze bediening niet meer werkt doordat de kinderveiligheid aanstaat of de sensoren zijn niet meer gevoelig voor bediening.

 •  Om het kinderslot te deactiveren volstaat meestal 5 seconden te sensor met de sleutel aan te raken, of raadpleeg uw handleiding om de kinderbeveiliging uit te schakelen.
 •  Indien de sensoren voor de bediening niet meer werken kan je ook eens proberen om de zekeringen van de kookplaat uit te schakelen gedurende 5 minuten en dan de spanning opnieuw terug inschakelen. Is het probleem nog niet opgelost contacteert U ons best om de kookplaat na te zien en te herstellen.

Indien uw vitrokeramische kookplaat krassen vertoont, komt dit voort van de bodem van uw bak- en braadpannen. Controleer daarom de onderkant van uw pannen. Zorg er tevens voor dat er aan de onderkant van uw kookpotten geen zand zit (bvb. door het schillen van aardappelen kan er zand op uw keukenwerkblad terecht komen).

Soms gebeurt het dat het vitrokeramisch glas breekt of barst door er bvb iets op te laten vallen. Dit glas kan vervangen worden ! Vele mensen kopen dan een nieuwe kookplaat, doch in vele gevallen is het goedkoper om het glas toch te laten vervangen door ons.

Tip : Informeer bij uw verzekering ! Dit wordt meestal vergoed door uw brandverzekering. Vele verzekeringen vragen ons om het glas te vervangen.

Hulp nodig? Vraag nu uw online interventie aan.

Lees meer

Herstelling dampkap – afzuigkap

Is uw vaatwasser plotseling defect of reageert uw vaatwasser helemaal niet meer? Voor het herstellen kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Om een goede werking van uw dampkap te garanderen is het noodzakelijk om regelmatig de vetfilter te reinigen.

Mogelijke oorzaken van een slecht werkende dampkap of afzuigkap zijn de bedieningsknoppen en de ventilatoren. Maken de ventilatoren een abnormaal lawaai? Dan is het aangewezen om de dampkap grondig te reinigen. Indien nodig moeten de ventilatoren hersteld worden.

Als een reparatie te duur wordt, dan kunnen wij voor een nieuwe dampkap zorgen. Wij geven u advies voor de aanschaf en kunnen uw dampkap bezorgen en installeren.

Lees meer

Beste,

Deze voormiddag is de hersteller langs gekomen.

Langs deze weg willen we hem bedanken voor de correct uitgevoerde herstelling en zijn professionaliteit.
Mvg
Etienne uit Zele

Etienne uit Zele

Beste Marc ,

Langs deze weg willen wij U ook nog eens bedanken voor het mooie werk en uiteraard resultaat voor het vervangen van onze inbouwfrigo.

Je bent een absolute vakman, superblij!

MVG. André en Arlette uit Drongen

André en Arlette uit Drongen

Beste Marc,

Ik wil je laten weten dat de lek aan de wasmachine in orde is, bedankt voor uw vlotte herstelling, en goeie service!!

Chantal en Luc  uit Oudenaarde

Chantal en Luc uit Oudenaarde

Na contactname met Marc werd een afspraak gemaakt om de droogkast te komen herstellen. Onderweg deed Marc zelfs de moeite om zijn juiste uur van aankomst door te bellen. Eens aangekomen deed Marc de nodige ‘onderzoeken’ en door zijn expertise werd de juiste ‘diagnose’ gesteld. Kortom: Via Dr. Elektro werkt het toestel weer zo goed als nieuw.

Bedankt, Marc

Werner uit Eeklo

Werner uit Eeklo

Ik ben zeer tevreden met het uitstekend advies, prima levering, inbouw en aansluiting van een nieuwe was-droogcombinatie.

Giselle uit Mariakerke

Giselle

Ik wou u nog bedanken voor de soepele en correcte opvolging van het defect aan mijn gasfornuis. Eerst en vooral detecteerde u exact  wat het euvel was en verder was de communicatie perfect. Ik zal u aanprijzen bij mijn vrienden en familie. En ik twijfel niet u in het vervolg te vragen voor de aankoop van een nieuw apparaat.  Mocht u een naam nodig hebben om iemand te overtuigen, ik ben bereid te getuigen over de goede dienstverlening.

Maria uit Berchem

Maria uit Berchem

Heel tevreden met de vaststelling van het probleem en zeker tevreden over de plaatsing van de nieuwe vaatwasser.

Ook goede uitleg over een ander defect toestel. Onze beoordeling : een firma waar je op kan rekenen !

Luc uit Lovendegem

Luc uit Lovendegem

Bij deze willen wij u graag bedanken voor de uitstekende service, voor de opvolging en plaatsen van onze koelkast Etna.

De installatie is zeer verzorgd uitgevoerd met oog voor detail.

Vakbekwaam, professioneel, meedenkend en klantvriendelijk.

Bedankt voor de vlotte samenwerking !

Ronny en Patricia uit Zwijnaarde