Reparatie – herstellen wasmachines

Is uw wasmachine plotseling defect of reageert de wasmachine helemaal niet meer? Voor de reparatie kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan herstellen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken wasmachines.

De wasmachine zwiert niet goed of zwiert helemaal niet.

Controleer best eens onderstaande punten:

  • Is het lang geleden dat u de filter gereinigd heeft ? Best is dit toch nog eens na te zien.
  • Controleer of er een onbalans in het wasgoed zit door slechte verdeling van het wasgoed. De wasmachine probeert dan de was opnieuw te verdelen. Lukt dit niet, dan wordt het centrifugeren overgeslagen. Zorg er voor dat u grote en kleine kledingstukken samen wast om onbalans te voorkomen.
  • Gebruik niet teveel wasmiddel. Een teveel aan schuimvorming kan er voor zorgen dat bepaalde sensoren in de wasmachine ontregeld geraken! Hierdoor kan het zijn dat de wasmachine weigert om te zwieren of niet op volle snelheid.

Er komt een vreemde lucht uit mijn wasmachine

  • Controleer of er schimmel in de manchet zit. Dit kan gebeuren als u regelmatig met lage temperaturen wast of het korte programma gebruikt. Wasmiddel- en vuilresten worden dan niet goed weggespoeld. U kunt dit verhelpen door een heet wasprogramma te draaien met een wasmachinereiniger. Om dit probleem in de toekomst te voorkomen adviseren wij u regelmatig het 90 graden programma te gebruiken.
  • Controleer of de wasmiddellade schoon is. Reinig regelmatig de zeepbak. Deze kunt u uit de wasmachine halen en reinigen met heet water. Laat na het wassen de deur en de wasmiddellade openstaan, zodat er een ventilatie mogelijk is in de wasmachine en er geen schimmels ontstaan.