Herstellen wijnkoelers en wijnkasten

Is uw wijnkoeler of wijnkast defect? Voor het herstellen kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken wijnkoelers en wijnkasten.

Er zitten waterdruppels op de achterwand aan de binnenzijde van de wijnkast

Dit is normaal als uw apparaat is voorzien van een automatische ontdooifunctie. Het vocht slaat neer op de achterwand van het koelgedeelte en bevriest. Vervolgens wordt het weer ontdooid tijdens het ontdooiproces. Het ijs smelt en verdwijnt via de afvoeropening in de achterwand van het apparaat.

Let op dat de afvoeropening niet geblokkeerd of verstopt is. De opening kunt u reinigen met een wattenstaafje.

Er lekt water onderaan de wijnkast

Indien er water lekt onderaan de wijnkast, kan het zijn dat de afvoeropening verstopt is.

De temperatuur in mijn wijnkast of wijnkoeler is niet correct

Indien de temperatuur in één of meerdere compartimenten in uw wijnkoeler of wijnkast naar uw gevoel niet correct is, stel dan uw thermostaat bij. Het is belangrijk om minstens 12 uur te wachten om de temperatuur opnieuw te evalueren. Indien het probleem blijft neemt u best contact op met ons. Het is immers mogelijk dat uw thermostaat niet meer of niet correct werkt, of dat het koelelement van uw wijnkast defect is.

Hulp nodig? Vraag nu uw online interventie aan.