Herstelling is beter dan recyclage

Vaak worden huishoudtoestellen zoals wasmachines, koelkasten, diepvriezers, kookplaten, ovens,  … te snel vervangen wanneer er zich een probleem voordoet. Nochthans volstaat het meestal om het defecte onderdeel te vervangen om het huishoudtoestel nog jarenlang te kunnen gebruiken.

Repair if you care

Huishoudtoestellen vergemakkelijken ons dagelijks leven. Indien een huishoudtoestel plots niet meer werkt, brengt dat vaak ongemakken met zich mee. We willen zo snel mogelijk het toestel opnieuw gebruiken en bovendien willen we voorkomen dat het probleem zich later opnieuw voordoet. Veel mensen kiezen daarbij voor de kortste pijn: een nieuw toestel kopen.

Nochtans zijn er diverse financiële en ecologische redenen waarom u een huishoudtoestel beter laat herstellen.

Een nieuw huishoudtoestel kopen is meestal een onverziene uitgave welke een grote impact heeft op uw maandbudget. Het toestel laten herstellen is echt wel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw toestel. Uiteraard wordt dit door ons geval per geval ingeschat. Wanneer de herstellingskosten niet in verhouding zijn, adviseren wij u uiteraard om een nieuw toestel te kopen. U kan het toestel bij ons aankopen. Wij plaatsen en installeren het nieuwe toestel en nemen uw oud toestel en de verpakkingsmaterialen mee.

Geef je ook om het milieu? Bedenk dan dat de fabrikatie van een nieuw toestel en het recycleren van uw oud toestel een grotere belasting zijn voor het milieu dan het vervangen van het defecte onderdeel van uw huidige toestel!

Geef daarom uw huishoudtoestel een nieuwe kans. Uw budget en het milieu zullen er wel bij varen!